Címlap

,,Önkéntes Pont a Szent István napon"

MEGHÍVÓ

,,Önkéntes pont a szent istván napon” c. eseményre
2017. augusztus 20.
Ópusztaszer, Szoborkert 68. ópusztaszeri nemzeti történeti emlékpark

Meghívó az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Alapítvány EFOP-1.3.5-16-2016-00197. kódszámú ,,Önkéntesen az önkéntességért: egy PONT, ahol megtaláljuk, hogyan segíthetsz” című pályázatának következő eseményére.

Közös ünneplésre hívjuk, várjuk Szent István napján! A rendezvény a magyar állam bölcsőjében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen azt a sokszínűséget kívánja bemutatni a parkba látogató több ezres megnek, amelyet megyénk civil szervezetei képviselnek. Az államalapítás ünnepe kiváló alkalom arra, hogy ráirányítsuk a figyelmet mindazon civil értékekre, amivel Csongrád megye büszkélkedhet, s amelyek zösségünk összetartásában fontos szerepet játszanak. A cél az, hogy minél szélesebb körben ismerhessék meg a kilátogatók a kulturális, hagyományőrző, honismereti, nemzetiségi, természeti, kézműves, egészgügyi, sport és szociális területen munkálkodó megyei civil szférát! A szervezeteknek a bejárattól az emlékműig vezető sétány két oldalán egy-egy asztal áll majd rendelkezésére, hogy bemutathassa a tevékenységét.

A helyszínen felállított Önkéntes Pontunkon a célunk az önkéntesség népszerűsítése, önkéntességre való hajlandóság növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése, hosszú távú társadalmi kapcsolatok kialakítása, érzékenyítése.

PROGRAM:

- Augusztus 20. vasárnap:

10:00 - 18:00 Önkéntes Pont működtetése: kötetlen beszélgetések, kérdőív az önkéntességről, segítség nyújtása abban, hogy a kérdőívet kitöltők megtalálják a személyiségüknek, körülményeiknek megfelelő önkéntesség lehetőségét; tájékoztató az ősszel induló képzési lehetőségünkről, a jelentkezés feltételeiről, a 116-123-as ingyenes segélyhívó használatáról.

Első szent királyunk ünnepén az Emlékparkban 10-18 óra között ingyenes programokkal várjuk a családokat, a látogatókat. Az Árpád-emlékmű előtti téren neves, hiteles közéleti személyiségek, ismert előadóművészek közreműködésével emlékezünk meg államalapító uralkodónkról. A díszünnepség előreláthatóan 13 órakor kezdődik az Árpád-emlékmű előtt.

Együttműködő partnerünk:

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

EFOP-1.3.5-16-2016-00197

S.O.S. Telefonos Lelkisegély Alapítvány

6726 Szeged, Székely sor 21.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Web: http://www.lelkisegely-szeged.hu

 

Módosítás: ( 2017. augusztus 14. hétfő, 19:33 )

 

Önkénteseket keresünk Szegeden

Szeretnénk Önnek röviden bemutatni a szervezetünket, valamint a képzést, amire jelentkezik.


Az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat Szegeden 35 éve folyamatosan működő, elérhető segítségnyújtási forma. Napi 24 órában fogadja a hívásokat. Fő tevékenysége a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása.

A telefonos segítés jellemzője az anonimitás és a személyközpontú segítő beszélgetés.

A szolgálat tevékenységét speciálisan képzett önkéntes ügyelők végzik. A karitatív munka havonta a következő elfoglaltságokkal jár: 3x12 óra éjszakai vagy nappali ügyelet (önként választott időpontokban), heti 1 esti szakmai megbeszélés, alkalmanként 2 óra.

A képzést kizárólag leendő önkénteseink részére indítjuk.

A jelentkezők kiválasztása egyéni interjúval és néhány pszichológiai teszt kitöltésével történik a segítő készségek, attitűdök felmérésére. A személyiségünk a munkaeszközünk, fontos a fejlett önismeret, a lelki terhelhetőség.

Jelentkezési feltétel: minimum középfokú végzettség, 23-65 éves életkor, nyitottság, jó kommunikációs készség.

Szívesen várjuk mindazok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, s nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzánk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.

A képzés összesen 120 órában, heti egy alkalommal – esti vagy hét végi időpontban – kb. 5 hónapig tart.

A 120 órás képzés lehetőséget ad az önismeret és a hatékony kommunikáció fejlesztésére, a segítő beszélgetés megtanulására. Mindezek a privát életben is megkönnyíthetik a kapcsolatok működését.

Részei: önismereti pszichodráma: 60 óra. A tréning 60 órás, önköltséges (30.000 Ft). 60 óra elmélet és gyakorlati felkészítés. A képzés szakmai részének költségeit a szolgálat vállalja. Elméleti részekkel, s a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a leendő ügyelők a hívások fogadására. A képzés vizsgával zárul, s tanúsítványt ad.

A szolgálat önkéntesei számára folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget biztosítunk (képzések, konferenciák, esetmegbeszélések), illetve szupervíziót és közösségi programokat.


2017. szeptemberben induló képzésünkről a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -mail címen lehet érdeklődni. Kérjük, hogy leveléhez csatoljon motivációs levelet és önéletrajzot!

Módosítás: ( 2017. augusztus 14. hétfő, 19:25 )

 

„emberi hangot szeretnék hallani!”

Már egy ideje kerestem a helyet, ahol hasznos lehetek, ahol olyan munkát végezhetek, amire büszke lehetek. Mivel mások odaadó meghallgatása, az odafigyelés, ráhangolódás és megértés mindig is fontos volt számomra, úgy éreztem, ott a helyem.

Bővebben...

 

Így segíthet

A civil szervezetek részére felajánlható személyi jövedelemadó 1%-ával alapítványunkat is támogathatja.

Adószám: 19082992-1-06

Számlaszám: 11735005-20510147


Felajánlását köszönjük!

Módosítás: ( 2017. február 23. csütörtök, 09:44 )

 

„Ez a vonal az, ahol lehet beszélni?”

Segélytelefonunk ingyenesen hívható a nap 24 órájában.

116-123


Küldhet üzenetet számunkra itt, a megadott e-mail címre hamarosan visszajelzünk!

 
Idézet
„Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen. Már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.”

Alfred Capus